Ingrediente aluat :
450 g faina
250 ml suc de mere ( sau apa minerala )
80 ml ulei
25 g drojdie proaspata
1 cana zahar
1 lgt rasa de sare
Umplutura :
5 mere
6 lg zahar
100 g nuca macinata
zahar pudra (optional)
Mod de pregatire :
Pregatim maia-ua astfel : intr-o cana mai mare amestecam drojdia cu 1 lg zahar si 5 lg suc de mere ( sau apa minerala ); lasam la crescut cam 15 minute; in sucul de mere ramas topim zaharul .
Intr-un castron mai mare cernem faina, facem un cuib si punem maia-ua, sucul de mere, sarea, uleiul si framantam bine .
Lasam aluatul la crescut la loc cald 1 ora.
Intre timp pregatim umplura: punem la calit, intr-o cratita, pe foc, merele curatate de coaja si date pe razatoarea mare impreuna cu zaharul; lasam sa se raceasca si strecuram merele calite, apoi le amestecam cu nuca macinata.
Dupa ce a dospit aluatul, il intindem si decupam cu o forma rotunda cercuri in care punem putin din umplutura si strangem ca sa obtinem un cuib
Cuiburile le asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, le dam la cuptor pana se rumenesc.
Dupa ce s-au racorit presaram zahar pudra pe ele .
Foarte bune!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu