Nautul
Continutul redus de grasimi si ridicat de fibre al nautului este recomandat celor care tin dieta.
Originar din Orientul Mijlociu, a fost dat uitarii dupa secolul al XVIII-lea, dar mai nou se foloseste la garnituri si salate, iar crema de naut - humusul - este tot mai populara.
Ingrediente :
500 g naut
2 catei de usturoi
1/2 zeama de lamaie
4 lg ulei de masline
2 lg pasta de susan
patrunjel
sare
piper
Mod de preparare :
Nautul se tine o noapte in apa rece.A doua zi il punem la fiert in apa pana se inmoaie, apoi adaugam sare; dupa ce s-a fiert nautul il punem sub jet de apa rece intr-o strecuratoare,apoi il tocam cu blenderu .Se amesteca cu pasta de susan (eu am pus 2 lg susan in rasnita de cafea si am facut pasta), cu usturoiul maruntit, cu uleiul de masline, cu zeama de lamaie, sarea, apoi il tocam din nou cu blenderu .
Se decoreaza cu piper macinat, masline si patrunjel si se serveste pe paine.
Foarte gustoasa .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu