Foi :
4 oua
80 g zahar
20 ml lapte
100 ml ulei
2 lg miere
2 lg gris
2 lg faina
2 lg cacao
1 lgt praf de copt
1 plic zahar vanilat
Citeste mai mult ... >>>
Crema :
200 ml lapte condensat
200 ml frisca lichida
100 ml lapte
6 g gelatina
1 plic zahar vanilat
1 lg miere
Pentru foi :
Galbenusurile le mixam cu zaharul, miere si zaharul vanilat bine de tot; amestecam faina cu grisul, praful de copt si cacao si o incorporam in galbenusuri, apoi adaugam laptele si uleiul treptat, pana se omogenizeaza.
Batem albusurile spuma tare si le amestecam in compozitia de mai sus, amestecand de jos in sus cu o lingura;
Impartim compozitia in 2 parti si coacem 2 foi - cam 15 minute fiecare - intr-o tava (25*39 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Pentru crema :
Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte.
Hidratam gelatina in 2 lg apa apoi o amestecam cu 50 ml lapte si o punem pe foc mic pana se dizolva gelatina; o lasam putin sa se raceasca si o adaugam peste laptele condensat, apoi mierea si zahatul vanilat .
Batem frisca tare, iar peste ea turnam crema cu laptele condensat si mixam pana se omogenizeaza.
Dam crema obtinuta la frigider pentru 20 minute apoi o intindem intre cele 2 foi.
Se lasa la rece pentru minim 3 ore.
Super delicioasa.
sursa : Miha ( www.dulciurifeldefel.blogspot.com )
Arata bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc :)
RăspundețiȘtergeredimensiunile tavii ?
RăspundețiȘtergerescuze...... acum am observat dimensiunile .. sorry
RăspundețiȘtergeresi revin a 3a oara sa spun ca prajitura-i mnortala !!!!!!
RăspundețiȘtergere