joi, 24 februarie 2011

Cornuri cu gem


Ingrediente :

500 g faina,
250 ml lapte caldut,
1 plic drojdie uscata,
4 lg miere,
25 g unt,
1 ou ptr uns

Dizolvam drojdia in 3 lg lapte caldut, putin zahar si lasam la dospit; intre timp dizolvam mierea si untul in laptele caldut ce a ramas, apoi amestecam cu faina aceste ingrediente si framanatm pana ce obtinem un aluat moale si nelipicios; lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul (eu l-am lasat cam 40 minute).Impartim aluatul in 2 si intindem 2 foi rotunde pe care le taiem cu cutitul sau rozeta in 8 bucati; pe fiecare bucata punem putin gem ( eu am folosit gem de prune si gem de afine) apoi rulam cornurile si le punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt; lasam cornurile asezate in tava cam 30 de minute ca sa creasca, apoi le ungem cu un ou batut si le dam la cuptor; dupa ce s-au rumenit frumos le ungem deasupra cu miere.

Delicioase!

S-au terminat foarte repede si nu am ajuns sa fac poza si la sectiune... poate data viitoare :)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu