sâmbătă, 19 februarie 2011

Prajitura Rigo-Jancsi



Blat : 
6 oua
7 lg zahar,
7 lg apa rece,
3 lg cacao,
6 lg faina,
1 plic praf de copt

Sirop : 
2 lg zahar,
100 ml apa

Crema :
500 ml smantana pentru frisca,
200 g ciocolate Milka dessert,
200 g ciocolate Milka cu lapte,
2 lg ness

Glazura : 
100 g ciocolata cu lapte,
1 lg unt,
2 lg  lapte,
bombonele pentru decor



      Crema : pe aburi amestecam frisca , ciocolata si ness-ul ( dizolvat in 1-2 lg de apa fierbinte ) si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi inca 5 minute la foc mic si punem la rece pentru 3 ore. Scoatem crema de la frigider si o mixam spuma.




       Blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, punem pe rand lingura cu lingura apa si mixam, adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt; turnam compozitia intr-o tava (diametrul = 24x33) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt; dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 2.





       Sirop : topim zaharul pe foc apoi adaugam apa; lasam sa se raceasca.
Asamblare : 1/2 blat-sirop-crema-1/2blat-sirop-glazura

       Glazura : punem laptele cu untul pe foc si amestecam pana se topeste untul ,apoi adaugam ciocolata si amestecam pana la omogenizare; lasam putin sa se raceasca si apoi turnam peste blatul de deasupra, iar peste glazura presaram bombonele.





Inspiratie : LauraSava

4 comentarii:

  1. Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !

    RăspundețiȘtergere
  2. Paste fericit alaturi de cei dragi cu multa multa sanatate! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. vai ce bine arata! am o pofta de ciocolata acum la ora 2 noaptea :)..ma tot plimb pe blogul tau, foarte frumos! felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi mult Timea ! Ma bucur din nou de vizita ta !! :) Rigo-Jancsi este absolut delicios !!! Trebuie sa-l incerci .

    RăspundețiȘtergere