Blat :
6 oua
7 lg zahar,
7 lg apa rece,
3 lg cacao,
6 lg faina,
1 plic praf de copt
Sirop :
2 lg zahar,
100 ml apa
Crema :
500 ml smantana pentru frisca,
200 g ciocolate Milka dessert,
200 g ciocolate Milka cu lapte,
2 lg ness
Glazura :
100 g ciocolata cu lapte,
1 lg unt,
2 lg lapte,
bombonele pentru decor
Crema : pe aburi amestecam frisca , ciocolata si ness-ul ( dizolvat in 1-2 lg de apa fierbinte ) si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi inca 5 minute la foc mic si punem la rece pentru 3 ore. Scoatem crema de la frigider si o mixam spuma.
Blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, punem pe rand lingura cu lingura apa si mixam, adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt; turnam compozitia intr-o tava (diametrul = 24x33) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt; dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 2.
Sirop : topim zaharul pe foc apoi adaugam apa; lasam sa se raceasca.
Asamblare : 1/2 blat-sirop-crema-1/2blat-sirop-glazura
Glazura : punem laptele cu untul pe foc si amestecam pana se topeste untul ,apoi adaugam ciocolata si amestecam pana la omogenizare; lasam putin sa se raceasca si apoi turnam peste blatul de deasupra, iar peste glazura presaram bombonele.
Inspiratie : LauraSava
Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !
RăspundețiȘtergerePaste fericit alaturi de cei dragi cu multa multa sanatate! :)
RăspundețiȘtergerevai ce bine arata! am o pofta de ciocolata acum la ora 2 noaptea :)..ma tot plimb pe blogul tau, foarte frumos! felicitari!
RăspundețiȘtergereMersi mult Timea ! Ma bucur din nou de vizita ta !! :) Rigo-Jancsi este absolut delicios !!! Trebuie sa-l incerci .
RăspundețiȘtergere