Blat :
8 albusuri,
200 g zahar,
2 lg faina,
1 plic praf de copt,
50 g mac,
150 g nuca cocos
Foaie dobos :
2 oua,
4 lg zahar,
2 lg apa,
4 lg faina
Crema :
8 galbenusuri,
300 g zahar,
2 lg ness,
150 ml lapte,
300 g unt
Glazura :
ciocolata rasa
Mod de preparare:
Ptr.blat : mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata
Ptr.foaie dobos : Batem albusurile spuma , punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt
Ptr.crema : mixam galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 lg apa fierbinte, apoi adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 30 minute); lasam crema sa se raceasca si o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma
Asamblare : blat - 1/2 crema - foaie dobos- 1/2 crema - cioco rasa
A fost super buna. Mai asteptam in labolatorul de teste si alte mostre :)
RăspundețiȘtergeremersi otto ; in curand mai multe retete :)
RăspundețiȘtergereSalut, pt concursul bucataras "Reteta anului 2010", reteta trebuie sa fie postata in2010 pe blog
RăspundețiȘtergeream incercat-o si eu si este o prajitura deosebita,dar crema nu sa ingrosat asa cum ar fii trebuit. Din ce cauza....???
RăspundețiȘtergereImi place tare blatul asta cu mac !
RăspundețiȘtergereFoarte tare asta! delicios!
RăspundețiȘtergereFoarte buna prajitura !
RăspundețiȘtergereBuna !Imi spui ,te rog,cu ce pot completa nuca de cocos ,ca nu am decat 40 de grame si mi-ar trebui150g,magazin in appropiere nu am.Iti multumesc!
RăspundețiȘtergereNu ai cu ce inlocui. Daca pui nuca sau migdale iti schimba gustul... La o reteta trebuie respectate ingredientele pentru a iesi bine... Eventual incearca sa pui faina mai multa, cine stie...
RăspundețiȘtergereAzi am avut o intrunire in familie si laudele le meriti din plin cu trei dintre prajiturile tale : cocomac,primarita si fulg de nea....... Multumim pentru inspiratie si retetele delicioase.....
RăspundețiȘtergereE o prajitura foarte buna, o fac destul de des, doar ca de fiecare data am o problema cu crema...se branzeste spre final cand o amestec cu untul. Am lasat-o chiar si o ora pe aburi...am folosit cand unt cand margarina...ce sa mai fac? crema de galbenusuri o racesc de fiecare data foarte bine inainte sa o frec cu untul si observ ca se separa pe fund partea mai apoasa, o amestec bine cu lingura si isi revine...e ok sa se separe asa? oare daca o pun pe foc nu pe abur se prinde de oala? nu stiu ce sa mai incerc sa nu mi se mai taie crema. astept orice sugestie din partea ta, mersi.
RăspundețiȘtergere