luni, 14 februarie 2011

Prajitura Fulg de Nea


Blat:
5 galbenusuri,
180 g zahar,
1 plic zahar vanilat,
10 lg apa,
200 g faina,
1 plic praf de copt



Citeste mai mult ... >>>

Crema:
250 g margarina rama(unt),
350 ml lapte,
100 g cocos,
1 lg amidon alimentar,
rom dupa gust

Bezea :
5 albusuri,
200 g zahar

Decor :
ciocolata alba rasa
2 lg cocos

Mod de preparare :

        Blat: mixam galbenusurile cu zaharul si plicul de zahar vanilat, adaugam apa apoi faina amestecata cu praful de copt .

       Crema: amestecam amidonul cu nuca de cocos, apoi adaugam laptele putin cate putin sa nu faca cocoloase si punem pe foc pana se ingroasa putin ;lasam la racit apoi punem rom-ul ;untul se mixeaza pana devine spumossi in el punem cu lingura putin cate putin din crema de cocos pana o incorporam toata .

       Bezea: Mixam albusurile cu zaharul pe bain marie pana cand compozitia devine tare apoi o lasam sa se raceasca.

       Asamblare: blat-crema-bezea-ciocolata alba rasa si presaram cocos.
sursa : Amalia 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu