luni, 14 februarie 2011

Prajitura cu Fanta


          Blat:
  • 4 oua,
  • 4 lg ulei
  • 4 lg cu varf faina, 
  • 4 lg zahar 
  • Citeste mai mult ... >>>

         Crema:

  • 500 g branza de vaci,
  • coaja rasa de la 1 lamaie,
  • 200 g zahar,
  • 250 g unt 

         Glazura:

  • 750 ml suc fanta,
  • 2 lg zahar,
  • 2 plicuri budinca de vanilie  
Ptr.blat:
Mixam albusurile apoi adaugam zaharul, mixand pana cand se topeste zaharul iar albusul este tare, adaugam pe rand cate un galbenus, apoi cate o lingura de ulei, iar la final incorporam faina cu ajutorul unei linguri de lemn sau plastic si dam la cuptor in tava (20/32cm) tapetata cu hartie de copt.






Ptr.crema:
Mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul , apoi adaugam branza de vaci , mixand pana se topeste zaharul, iar la final coaja rasa de la 1 lamaie. ; cine doreste poate adauga un pumn de stafide.




       Crema o intindem peste blatul insiropat (3-4 lg suc fanta) sau neinsiropat si dam prajitura la frigider pana pregatim glazura.

Ptr.glazura: 
Punem pe foc sucul fanta impreuna cu zaharul si cele 2 plicuri de budinca de vanilie si amestecam pana se ingroasa ca o budinca ;lasam sa se raceasca putin.

Asamblare: blat-crema-glazura







Sursa : soacra mea Ani :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu