Blat:
- 4 oua,
- 4 lg ulei
- 4 lg cu varf faina,
- 4 lg zahar
- Citeste mai mult ... >>>
Crema:
- 500 g branza de vaci,
- coaja rasa de la 1 lamaie,
- 200 g zahar,
- 250 g unt
Glazura:
- 750 ml suc fanta,
- 2 lg zahar,
- 2 plicuri budinca de vanilie
Ptr.blat:
Mixam albusurile apoi adaugam zaharul, mixand pana cand se topeste zaharul iar albusul este tare, adaugam pe rand cate un galbenus, apoi cate o lingura de ulei, iar la final incorporam faina cu ajutorul unei linguri de lemn sau plastic si dam la cuptor in tava (20/32cm) tapetata cu hartie de copt.
Ptr.crema:
Mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul , apoi adaugam branza de vaci , mixand pana se topeste zaharul, iar la final coaja rasa de la 1 lamaie. ; cine doreste poate adauga un pumn de stafide.
Crema o intindem peste blatul insiropat (3-4 lg suc fanta) sau neinsiropat si dam prajitura la frigider pana pregatim glazura.
Ptr.glazura:
Punem pe foc sucul fanta impreuna cu zaharul si cele 2 plicuri de budinca de vanilie si amestecam pana se ingroasa ca o budinca ;lasam sa se raceasca putin.
Asamblare: blat-crema-glazura
Sursa : soacra mea Ani :)
Mixam albusurile apoi adaugam zaharul, mixand pana cand se topeste zaharul iar albusul este tare, adaugam pe rand cate un galbenus, apoi cate o lingura de ulei, iar la final incorporam faina cu ajutorul unei linguri de lemn sau plastic si dam la cuptor in tava (20/32cm) tapetata cu hartie de copt.
Ptr.crema:
Mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul , apoi adaugam branza de vaci , mixand pana se topeste zaharul, iar la final coaja rasa de la 1 lamaie. ; cine doreste poate adauga un pumn de stafide.
Crema o intindem peste blatul insiropat (3-4 lg suc fanta) sau neinsiropat si dam prajitura la frigider pana pregatim glazura.
Ptr.glazura:
Punem pe foc sucul fanta impreuna cu zaharul si cele 2 plicuri de budinca de vanilie si amestecam pana se ingroasa ca o budinca ;lasam sa se raceasca putin.
Asamblare: blat-crema-glazura
Sursa : soacra mea Ani :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu