Blat:
1 ou,
100 g zahar,
100 ml lapte,
100 ml ulei,
1 lgt praf de copt,
100 g faina,
4 lg cacao,
1 lg ness,
putin rom
Citeste mai mult ... >>>
Crema:
800 ml lapte,
5 oua,
200 g zahar,
esenta vanilie
Caramel:
5 lg zahar
Mod de preparare :
Caramel: caramelizam zaharul in forma de tort (d=26 cm) in care vom coace tortul .
Crema: mixam ouale cu zaharul ,apoi adaugam laptele si esenta de vanilie. Rasturnam peste zaharul caramelizat din forma de tort.
Strecuram prin strecuratoarea de inox ( dar nu este obligatoriu ) .
Blat: oul il mixam bine, apoi adaugam zaharul, uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt, cacao, ness si putin rom.
Blatul il rasturnam in mijoc, peste crema . Dam la cuptor pentru 30-35 minute.
Asamblare: caramel - crema - blat.
Lasam tortul sa se raceasca, apoi il rasturnam invers pe un platou.
Poza primei felii de tort ... :)
Poze noi :)
L-am facut de ziua mea si a fost delicios si chiar l-am refacut! Iulia
RăspundețiȘtergere...si azi iar o sa il fac! Iulia
RăspundețiȘtergere