Aluatul :
575g faina
30 g drojdie proaspata
30 g zahar
50 ml ulei
5 galbenusuri
200 ml lapte caldut
100 ml apa calduta
putina sare
coaja rasa de la 1 lamaie
Umplutura :
200 g unt
100 g zahar
Sirop :
500 ml lapte
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
Citeste mai mult ... >>>
Ptr.aluat : frecam zaharul cu drojdia pana cand se lichefiaza si amestecam cu apa calduta apoi lasam la dospit cam 15 minute; dupa ce a dospit punem intr-un castron mai mare faina apoi toate ingredientele din lista impreuna cu maia-ua si framanatam cam 10 minute. Formam din aluat o bila, acoperim cu un prosop curat si punem la dospit aproximativ 1 ora.
Dupa ce a dospit aluatul il impartim in 2 si intindem fiecare parte in grosime de cca 1 cm.
Ptr.crema : amestecam untul cu zaharul (nu este necesar ca zaharul sa fie topit) apoi il impartim in 2 si intindem cu un cutit peste foile de aluat .
Cine doreste poate presara peste crema de unt : nuca de cocos, nuci macinate, scortisoara, cacao etc. Eu i-am lasat simpli.
Foile unse le rulam frumos si taiem rondele de cca 4 cm grosime pe care le punem cu partea taiata in sus una langa alta, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Taiem cu ajutorul unu fir de ata, pe care il trecem pe sub rolul de aluat, la 4 cm, trecand capetele dintr-o parte in alta, ca si cum am face un nod. Simplu!
Mi-au iesit 15 cuiburi de viespi.
Daca lasam loc intre ele nu cresc frumos, in sus, ci se intind in tava si arata ca si melcisorii cu nuca.
Lasam in tava la dospit cam 20 minute,apoi le dam la cuptor pentru inca 20 minute.
Ptr.sirop : punem laptele cu zaharul si zaharul vanilat (sau esenta de vanilie) la fiert pana se topeste zaharul. Dupa ce au stat cuiburile de viespi la cuptor 20 de minute punem cu lingura pe fiecare cuib din aceste sirop pana la terminarea lui si mai lasam 10 minute la cuptor.
Ce rumeni...mi-am facut un cappucino si asa l-as savura langa un cuibulet!!!
RăspundețiȘtergere