luni, 14 februarie 2011

Prajitura cu foi de miere


Foile:
1 ou,
150 g zahar pudra,
150 g unt,
2 lg miere,
2 lg lapte,
1 lgt bicarbonat(stins cu otet),
500 g faina

Citeste mai mult ... >>>

Crema:
100 ml lapte,
3 lg faina,
200 g unt,
200 g zahar pudra,
1 plic zahar vanilat

Glazura:
150 g zahar,
3 lg apa,
2 lg cacao,
50 g unt

Mod de preparare :

       Foi : toate ingredientele cu exceptia fainii se fierb pe aburi 2-3 minute;dupa ce a dat un clocot, se da la o parte si se lasa la racit, apoi se amesteca cu faina; se framanta pana se formeaza un aluat care il impartim in 4 parti egale; intindem 4 foi pe care le coacem pe dosul unei tavi de dimensiuni cca 20/30 .

       Crema : laptele cu faina se fierb pe aburi; lasam sa se raceasca; untul se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi incorporam laptele fiert cu faina; amestecam pana se face o crema.

       Glazura : zaharul cu apa se pun la fiert pana se face un sirop, apoi adaugam cacao si untul. Lasam sa dea intr-un clocot, apoi sa se raceasca putin .

       Asamblare : foaie-1/2 crema-foaie-gem de caise-foaie-1/2 crema-foaie-glazura (eu am pus zahar pudra).

Sursa mea : caietul vechi cu retete al mamei :)

2 comentarii: