Ingrediente :
500 g faina,
200 g brie sau gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde)
1 plic drojdie uscata
150 g apa calduta
50 g unt
50 g untura
1 ceapa mica
150 g costita afumata sare boia iute
cimbru sau rozmarin
1 galbenus + 2 lg lapte
Calim ceapa tocata impreuna cu costita afumata taiata bucatele si boiaua iute in 1 lingura ulei de masline; punem intr-un castron mai mare toate ingredinetele (cu exceptia galbenusului de ou si a laptelui) si framantam putin apoi lasam la dospit 1 ora; intre timp decupam hartia de copt dupa forma tavii si o punem pe masa; dupa ce a dospit aluatul il intindem direct pe aceasta hartie ; se intinde foarte usor apoi il punem in tava si il taiem patratele mici; lasam iarasi la crescut in tava cam 30 minute apoi ungem cu galbenusul de ou si laptele pe deasupra si presaram cimbru sau rozmarin; dam la foc; trebuie sa iasa crocante si picante .
Sunt delicioase.
Sursa : Laura Adamache
500 g faina,
200 g brie sau gorgonzola (branza cu mucegai alb sau verde)
1 plic drojdie uscata
150 g apa calduta
50 g unt
50 g untura
1 ceapa mica
150 g costita afumata sare boia iute
cimbru sau rozmarin
1 galbenus + 2 lg lapte
Calim ceapa tocata impreuna cu costita afumata taiata bucatele si boiaua iute in 1 lingura ulei de masline; punem intr-un castron mai mare toate ingredinetele (cu exceptia galbenusului de ou si a laptelui) si framantam putin apoi lasam la dospit 1 ora; intre timp decupam hartia de copt dupa forma tavii si o punem pe masa; dupa ce a dospit aluatul il intindem direct pe aceasta hartie ; se intinde foarte usor apoi il punem in tava si il taiem patratele mici; lasam iarasi la crescut in tava cam 30 minute apoi ungem cu galbenusul de ou si laptele pe deasupra si presaram cimbru sau rozmarin; dam la foc; trebuie sa iasa crocante si picante .
Sunt delicioase.
Sursa : Laura Adamache
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu