Blat :
6 oua
230 g faina
230 g zahar
3 linguri cacao
Citeste mai mult ... >>>
Crema :
500 ml lapte
50 g amidon
2 linguri zahar
100 g ciocolata alba
125 g unt
75 g zahar pudra
Sirop :
50 ml apa
50 g zahar
1 lg rom
Glazura :
ciocolata rasa
Mod de preparare :
Blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu cacao; impartim compozitia in 3 si coacem 3 foi.
Crema: amestecam zaharul cu amidonul si turnam peste cca 100 ml lapte amestecand sa nu se faca cocoloase; punem intr-o craticioara laptele impreuna cu ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata apoi adaugam amestecul obtinut mai sus, in fir subtire amestecand sa nu se lipeasca de craticioara crema;dupa ce s-a ingrosat lasam sa se raceasca; intre timp mixam untul spuma impreuna cu zaharul praf siamestecam cu crema de amidon care s-a racit;obtinem o crema de lapte delicioasa pe care o impartim in 3.
Sirop : fierbem apa cu zaharul ,dam de-o parte si punem romul; lasam sa se raceasca si stropim foile
Asamblare : foaie-sirop-crema de 3 ori
Sursa : Miha
ce tava ati folosit?
RăspundețiȘtergerebuna ziua.as dori sa fac si eu aceasta prajitura,pare delicioasa.ce dimensiuni are tava folosita???
RăspundețiȘtergere